Màster Universitari. Física de Sistemes Complexos

Any acadèmic 2020-21

Branca de coneixement Ciències
Direcció dels estudis Dr. Raúl Toral Garcés
Calendari acadèmic del centre https://estudis.uib.cat/estudis-de-master/Estudiar-a-la-UIB/Calendari-academic/
Places
20
Crèdits 60
Modalitat

Presencial

Campus Mallorca
Preus Preu públic per crèdit 28,45¤
Cost total: 1.767,60 ¤ (*)(**)
Directe a
Informació addicional: https://ifisc.uib-csic.es//master/

(*) Preu aplicable als nacionals dels Estats membres de la Unió Europea i residents a l'Estat espanyol
(**) Més informació sobre preus

Al llarg del segle passat la investigació científica s'ha caracteritzat per una progressiva especialització i compartimentació del coneixement, i és molt difícil que una persona domini més d'un àmbit científic. Malgrat l'èxit d'aquest programa, basat en una aproximació reduccionista, els nous reptes científics requereixen una visió més àmplia i l'establiment de sinergies entre grups de recerca de disciplines diferents que permetin anar més enllà de les fronteres tradicionals del saber. En particular, els sistemes complexos es caracteritzen per l'existència de propietats emergents i comportaments col·lectius generats per la interacció entre una gran quantitat d'elements.

Els fenòmens complexos són presents al nostre entorn de manera ubiqua, amb exemples variats que inclouen l'emergència de memòria i consciència en el cervell, la formació de consensos socials d'opinió, els col·lapses borsaris, els embussos de trànsit sobtats, la dinàmica caòtica en làsers, la turbulència en fluids, els patrons de vegetació en sabanes, etc. També s'utilitzen fenòmens relacionats amb els sistemes complexos en el reconeixement de veu i d'imatges o la criptografia quàntica, entre molts exemples. En aquest context la formació de postgrau que ofereix aquest màster proporciona als seus estudiants les eines necessàries que els permeten abordar problemes complexos des d'una perspectiva interdisciplinària a partir d'una sòlida base matemàtica.

 Descarrega la informació de l'estudi

 
 

Comparteix aquest màster amb els teus amics:

Voleu més informació?

Si voleu ajudar-nos a millorar, o teniu un comentari, consulta o suggeriment, contactau amb el Centre d'Estudis de Postgrau amb el formulari